En hoe gaat het voor de rest?

Geschreven op 15 maart 2018

rojava

Goed.

 

Israël schendt tijdens haar systematische etnische zuiveringen die al meer dan 70 jaar aanhouden schaamteloos en voor de camera’s het oorlogsrecht. Zoiets zou moeten volstaan om niet alleen de soldaten in kwestie maar de verantwoordelijke politici voor het Tribunaal in Den Haag te brengen. Israëlische politici die overigens in corruptieschandalen betrokken zijn, maar zich daar niets aan gelegen laten. Ondertussen organiseren ook Erdogan en zijn AKP etnische zuiveringen. In Syrië waar ze een drietal provincies willen inlijven. Ook zij zeggen dat met zoveel woorden. Ze willen die vervelende Koerden daar weg en Arabieren of Turkmenen in de plaats. En ze doen dat samen met die Vrienden van het Vrije Syrische Leger, je weet wel: ‘les barbus‘ zoals ze in het Frans zo schoon zeggen. Diegene die door de zelfverdedigingseenheden van Rojava zo goed als in de pan werden gehakt. Door eenheden ook die alleen maar uit vrouwen bestaan, trouwens.

Erdogan en zijn familie zijn ook betrokken in corruptieschandalen, maar aangezien hij het gros van de rechtbanken heeft gezuiverd (net zoals de pers, het onderwijs, de academische wereld en her en der nog wat sectoren), heeft hij daar niet zoveel last van. Tegelijkertijd bombardeert Saoedi-Arabië rustig verder Jemen waar tienduizenden kinderen van honger omkomen. In eigen land heeft de kroonprins van de door de Britten aan de macht gebrachte familie Saud, Mohammad bin Salman al-Saud, zo’n 200 familieleden, prinsen en zakenmannen gegijzeld in het Ritz Hotel. Ze mogen – net als de Libanese premier Hariri die daar ook gegijzeld was – terug naar huis op voorwaarde dat ze hun fortuinen afstaan aan de prins. Hariri heeft dat gedaan, een aantal prinsen ook. Zij die weigeren worden gemarteld. Het afhakken van handen en hoofden van dieven en eigenzinnige vrouwen gaat ondertussen rustig zijn gangetje in het verder erg pittoreske land.

En met de beschaafde wereld?

Ook goed, dank u. En hoe reageert die beschaafde wereld? Zoals je zou kunnen verwachten: beschaafd. De Europese Commissie betaalt Erdogan nog eens 3 miljard € van uw belastinggeld om de vluchtelingen die hij creëert rustig in Turkije te houden en de man stevig in het zadel. Die 3 miljard komt bovenop de 9 miljard die hij al gekregen heeft om zijn land wat democratischer te maken. Meer respect voor Mensenrechten en Democratie en zo. Dat is nodig als hij bij de EU wil komen. Dat de European Court of Auditors stelt dat Erdogan het Europese geld niet gebruikt waarvoor het bedoeld is, vindt iedereen in de Europese Commissie erg jammer. Ze betreuren het naar verluidt zelfs.
Van België kreeg Erdogan uit handen van Onze Geliefde Vorst een groot lint in de Orde van Leopold. Dat is omdat er natuurlijk geen groot lint in de Wanorde van Leopold bestaat. De Saoedische maffia-prins wordt voor zijn wandaden verder gestraft met een bezoek aan Theresa May waar hij met alle egards wordt ontvangen en een contract krijgt voor wapens enkele honderden tanks en pantservoertuigen. De Duitse tanks die hij en Erdogan eerder al hadden gekocht en waar de Belgische wapens op gemonteerd staan, zijn ondertussen al een beetje versleten. Vandaar. En er zitten wat krassen en bloedvlekken op.
Theresa May en Dhr. Bin Salman hebben zich goed geamuseerd en er was zelfs een PR-bureau dat overal posters en rondrijdende bestelwagens met lichtreclame liet rondrijden om Dhr. bin Salman welkom te heten. Want PR is belangrijk natuurlijk, als je je vrienden opsluit, kinderen laat verhongeren, je buurland plat bombardeert en religieuze gekken financiert die elders de hel op aarde trachten te realiseren. Het is overigens datzelfde PR-bureau (maar dat is een onbelangrijk detail) dat media als Facebook en Youtube en regeringen bijstaat om écht nieuws van fake news te onderscheiden. Want erg gemakkelijk is dat allemaal niet dezer dagen. In de VS heeft de President van het Vrije Westen ondertussen Gina Haspel benoemd tot hoofd van de CIA. ‘Gina wie?’ hoor ik u vragen. Wel, Mevr. Gina krijgt de functie omdat ze voordien als undercover CIA-officier een glansrijke rol heeft gespeeld in het zogenaamde ‘extraordinary rendition program.’ Dat was geen TV-programma of reality show, maar een plannetje van de CIA waarbij mensen van over de hele wereld werden gekidnapt en naar geheime martelkamers werden gebracht waar ze, tja, gemarteld werden natuurlijk. Daar dienen zo’n centra voor. Mevr. Gina runde het eerste concentratiekamp in Thailand en superviseerde super de martelingen. Zoals die van Mr. Zubaydah die 83 keer werd gewaterboard op een maand tijd. Waterboarden is zoiets als snowboarden, maar dan met water. Je wordt dan op je rug op een plank gebonden en CIA-agenten zorgen ervoor dat je bijna verdrinkt. Niet helemaal natuurlijk, want dat is niet beschaafd. Maar bijna kan wel. Zelfs als het 83 keer per maand is. Toen ze daarmee klaar waren, knalden ze zijn hoofd tegen de muren en onderwierpen hem aan andere martelingen die volgens officiële bronnen alleen kunnen omschreven worden als unspeakable brutalities. Men hield er na een tijdje maar mee op, aangezien bleek dat Mr. Zubaydah hen niets zinnigs te vertellen had. Verder doen heeft dan natuurlijk niet veel zin. Naar verluidt geniet Dhr. Zubaydah nu van een welverdiende vakantie op Cuba, samen met een 150 vrienden en kennissen. Sommigen genieten daar al van sinds 2001. Een jaar of 17 dus. Lange vakantie waar wellicht geen einde aan zal komen. En geen proces of rechter ook niet. Die snowboard-sessies werden gefilmd door de CIA, voor opleidingen en supervisie enzo. En toen burgers en journalisten via de Freedom of Information Act inzage vroegen, werden de opnames vernietigd. ‘Want,’ zo zei de CIA, ‘er stond toch niets interessants op. Allemaal ouwe rommel.’ En het was bovendien niet geschikt voor kinderogen van journalisten of een speciale Commissie van het Congres. Mevr. Gina – die dus nu hoofd is van de CIA – gaf toen het bevel om die filmpjes maar te wissen. Ze had ze allemaal al gezien en die harde schijven konden nog voor iets anders gebruikt worden ook.

Emancipatie

Het getuigt natuurlijk van de onvoorstelbare emancipatie van de VS dat zo’n vrouw nu aan het hoofd van de CIA staat. Het geeft een goed gevoel. Dat is wat anders dan een all-male-panel. We mogen – zo weten we uit betrouwbare bron – ook blij zijn met de democratische hervormingen die de moordende en martelende prins in Saoedi-Arabië doorvoert. Vrouwen mogen daar nu ook eens af en toe met de auto rijden. Stel je voor! En liefst terwijl Dhr. Bin Salman het geld van zijn vrienden verder doorsluist naar zijn geloofsbroeders en vrienden van Al-Qaida en IS die samen met collega-democraat Erdogan het noorden van Syrië vrij maken van geëmancipeerde vrouwen. Vooral van vrouwen die gewapenderhand hun rechten, vrijheden en het vege lijf willen beschermen. Wat een gedacht! Israël is ook erg geëmancipeerd wat vrouwenrechten betreft. Die hebben zelfs een vrouwelijke minister van Justitie, Ayelet Shaked. Die roept al eens op tot een genocide van Palestijnen, maar dat hebben die natuurlijk aan zichzelf te danken.

Met mij gaat het verder goed, en met u?

Ik ben wel een beetje gespannen de laatste tijd, dat wel. Zoals de toestand. Komt waarschijnlijk door al die oorlogsdreiging en de gruwel en de straffeloosheid en het feit dat de fascisten eigenlijk zowat overal de macht hebben. Ik kan me daar soms zo zorgen over maken. Het is onnozel, ik weet het, maar dat zit in mijn karakter. Ik denk dat ik vanavond nog maar eens een aflevering van House of Cards ga bekijken. Zonder Kevin Spacey natuurlijk. Want dat is een smeerlap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s