Hoe wint links de verkiezingen?

Links wint alleen de verkiezingen als we het grootste pretpark van België openen met indoor themazwembad annex shoppingcentrum. De toegang moet gratis zijn en wie links stemt krijgt er bovendien een gratis wafel met slagroom en seizoensfruit naar keuze. Voor de kleintjes zijn er ballonnen met het woord ‘links’ in een vrolijk roze hart en er lopen lifesize knuffeldieren met datzelfde hart op hun borst. Je mag ermee op de foto en die krijg je gratis op A3, ingekaderd als je ze eerst op je sociale media verspreidt. Je kan dan mooie prijzen winnen zoals een vliegvakantie met RyanAir van twee weken voor vier personen in de Spaanse Pyreneeën of een VW diesel met gratis sjoemelsoftware.
Links belooft de mensen een vierdagenweek en pensioen op 55 zodat ze vaak naar het gratis pretpark kunnen. Daar zullen om beurten Clouseau en K3 optreden en handtekeningen en t-shirts met regenbogen uitdelen.
Bovendien opent links een memefabriek waar vluchtelingen en migranten aan hongerlonen memes produceren over rechtse politici en partijen. Werklozen met een migratie-achtergrond worden in zogenaamde ‘social media factories’ aan het werk gezet en moeten die memes op sociale media verspreiden. Anders verliezen ze hun uitkering. Voor wat hoort wat.
Links belooft ook de kerncentrales open te houden maar wel ze te verplaatsen naar het buitenland. Dat zal gebeuren via de geprivatiseerde spoorwegen en rond de centrales wordt een enorme muur gebouwd zodat iedereen veilig is. Altijd.
Verder verkondigt links onophoudelijk dat het enige probleem met het kapitalisme is dat we niet allemaal kapitalisten zijn. Als iedereen miljonair is, is er gelijkheid tussen de mensen en geen uitbuiting en dat moet het doel zijn. Derhalve keert links zich rabiaat tegen een miljonairstax.
In afwachting lanceert links een nieuwe loterij waar je automatisch aan deelneemt telkens je je bankkaart of -app gebruikt. Er gaat dan automatisch een euro van je rekening en wekelijks zijn er tien winnaars die multimiljonair worden. Ze worden met een tickertape parade door Antwerpen gereden, ontvangen door ceremoniemeester en voormalig burgemeester Bart De Wever die grappen maakt en kwinkslagen verkoopt. De winnaars krijgen de titel ‘baas’. Wie nog niet gewonnen heeft, moet hen gehoorzamen, maar is zeker een van de volgende weken aan de beurt. VRT en VTM zenden samen het wekelijks evenement uit en de nieuwe multimiljonairs worden het voorwerp van een nieuwe reality show die we ‘linksjonair’ noemen.
Links belooft alle burgers een auto met chauffeur zonder evenwel te vermelden dat het om openbaar vervoer gaat. Iedereen krijgt ook ruim parkeergelegenheid waar zij wil en op eigen naam. Links zal in functie daarvan rijstroken en parkeerplaatsen bijleggen tot alles vol ligt.
Links zegt duidelijk dat de klimaatproblemen de schuld van het kapitalisme zijn dat al 250 jaar aan de macht is, zonder er evenwel iets aan te doen dat ook maar enige impact heeft op de mensen of het milieu zelf. Benzineprijzen moeten omlaag, het rookverbod dient afgeschaft en de leeftijd waarop men alcohol mag drinken wordt verlaagd tot 14 jaar. Kinderen die dronken over straat lopen, krijgen onmiddellijk een einddiploma en hoeven nooit meer naar school. Ze worden benoemd tot Schepen in een gemeente naar keuze.
Links verkondigt de politiek dermate radicaal te hervormen zodat geen enkele burger er nog ooit mee geconfronteerd zal worden. Dat is de plechtige belofte: alles zal binnenskamers en buiten de media geregeld worden zodat niemand er nog last van heeft.
Wie dan echt in politiek geïnteresseerd is, mag in plaats van naar het pretpark naar de gemeenteraad of het parlement voor inspraakrondes waar gratis koffie met cognac of Amaretto en koekjes wordt geserveerd. Die inspraakrondjes behelzen alle thema’s en duren eindeloos. Ze monden uit in thematische of geografische werkgroepen. Achteraf zijn er voor de gegadigden orgieën voor elke geaardheid – zij het nooit samen- en voor de anderen films met Bruce Willis.

Aan elke niet erkende vluchtelingen schenkt links een onesie in de vorm van een kat en het bijhorend statuut. Gezien de wetgeving van de bevoegde minister van dierenwelzijn verkrijgen ze daarmee het recht op onderdak en eten op kosten van de gemeente waar ze zich vestigen. Net als alle andere katten. Op voorwaarde dat ze zich laten steriliseren.

Links vangt de erkende vluchtelingen humaan op. Zij genieten in eerste instantie taalonderwijs, een opleiding, een job en huisvesting. In Bokrijk. Dat wordt heringericht als gesloten opvangcentrum. Het behoudt tegelijkertijd de functie van openluchtmuseum. Middelnederlandse wordt de voertaal voor voor de nieuwkomers. Dat maakt voor hen geen verschil met de Vlaamse dialecten die elders gesproken worden. Ze krijgen opleidingen in ambachten uit de middeleeuwen en renaissance en we maken hen wijs dat dat hier de normale praktijk en productiemethode is. Wat ze kennen van internet is allemaal leugen en propaganda. Fake news.
Links huisvest hen in de bestaande hoeves en molens en stedelijke wijken die alreeds in Bokrijk staan. Op de velden doen de nieuwkomers primitieve landbouw met os en paard en ploeg, ze verrichten handwerk zoals spinnen en weven. Het museum blijft gewoon open en de vluchtelingen worden aan attractie. Dat zijn ze al gewend. Vluchtelingen die zeuren, wordt diets gemaakt dat dit het hedendaags Vlaanderen is, dat alle mensen hier zo leven en dat ze blij mogen zijn met hun job als strodekker, pottenlapper of hoefsmid.

Dit moet het verkiezingsprogramma worden voor links en de verkiezingscampagne moet links uitbesteden aan Studio 100. Succes gegarandeerd.

https://images.viervijfzes.be/www.vier.be/production/meta/i27a9435-qlokn1.jpg?auto=format&fit=crop&h=452&ixlib=php-1.1.0&q=85&w=682&s=cc745716f6ce84c5667ba0ae61faf49b

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s